Microsoft SharePoint (7 posts)

 • Profile picture of Плод&зеленчук Плод&зеленчук said 8 years, 7 months ago:

  Здравейте! Напоследък много колеги коментират за софтуера „SharePoint“ на Microsoft. Имате ли някакви конкретни впечатления за продукта? Лесно ли се инсталира и поддържа? Стабилно решение ли е?

 • Profile picture of mpeshev mpeshev said 8 years, 7 months ago:

  Имам колеги, които работят с него от програмна гледна точка (някои са сертифицирани). Доста добре се държи и е относително лесен за конфигурация и настройка.

 • Profile picture of Lyubomir Petrov Lyubomir Petrov said 8 years, 6 months ago:

  какви са му толкова плюсовете на този SharePoint…лично аз щом чуя Microsoft не си представям нещо, което е user friendly, така че автоматично ми отпада от списъците за каквото и да е..но все пак ми е интересно да видя, защо толкова го хвалят :)

 • Profile picture of Владимир Василев Владимир Василев said 8 years, 6 months ago:

  SharePoint е мощна мизерия. Все пак за Enterprise CMS се гласи ;) Бачках на това нещо 6-7 месеца без да ми направят обучение, съответно всичко беше с блъскане на главата в стената, проби-грешки, учене на C# в движение (щото бях джавар тогава) и успоредно с това гонене на сроковете в java проекта… та мисълта ми е, че хич не е толкова леко, колкото би могло да бъде. Основните неща са що-годе интуитивни, лесни за цъкване и…. до там.

  Адски много се дразнех как за някакви сравнително елементарни неща ми трябваше инсталация на допълнителен tool, за да мога да ги направя. За това всъщност си пролича колко скалъпена е цялата боза.

  И такам, не го препоръчвам за лични проекти, но като перспектива в Бг – малко са специалистите, търсенето лека по лека почва да расте, предвид че SharePoint (или някаква негова версия) идва безплатна за фирмите (нз какви точно са условията) и много М$-зарибени компании решават, че това ще е технологията за, да речем, intranet сайта им.

 • Profile picture of Владимир Василев Владимир Василев said 8 years, 6 months ago:

  А, а тая тема кво търси в групата „Общуване“?

 • Profile picture of Плод&зеленчук Плод&зеленчук said 8 years, 6 months ago:

  Защото не намерих друго подходящо място – софтуерът е тясно свързан с тематиката за системите за общуване по електронен път.
  Любомире, работил ли си с нещо по-лесно?

 • Profile picture of Lucy Setian Lucy Setian said 8 years, 1 month ago:

  Мога да дам коментар по темата от друга гледна точка. Наскоро правих няколко анализа на различни уебсайтове на големи компании и институции, които ползват и open source, но и допълнителни по-скъпи решения като share point. Във всеки случай се очертава като голям бум след всичко, което има като коментари и постове в мрежата и да, доста големи компании вече са го избрали за интра/екстранет решение.