Avatar of mpeshev

by

Freelance семинар – 26.11.2010г

22.10.2010 in Freelance seminar 26-11-2010, Uncategorized

Следващият месец Freelance Lodge и Mytime.bg организираме безплатен семинар на тема фрийланс и почасова работа/работа на проект. Колегите от Ложата за фрийлансъри ще разкажем за начина си за работа, инструментите, които използваме, методите за популяризация, чрез които се котираме на пазара, както и някои други важни неща около правовото и икономическо позициониране на българския и чуждия пазар.

Фрийланс е относително непознат и непопулярен термин у нас. Съществува погрешното схващане, че самостоятелно работят единствено ученици и студенти в първите години, които не могат да намерят работа. Това е изключително повърхностно и некоректно – в Западна Европа и САЩ фрийлансът е начин на живот за стотици хиляди специалисти. В България също има такива, но основната таргет аудитория на експертите са компании и клиенти в чужбина. Целта на семинара е да разкрие потенциала на freelance обществото в България, да обедини специалистите, работещи самостоятелно, както и да открие нови бизнес и финансови възможности за работа на проектна или почасова основа. Партньорите от Mytime.bg предлагат разработена платформа за търсене на специалисти за работа ‘на парче’. Ако имате нужда от независим специалист, може да публикувате предложението си в борсата на Mytime.bg. А ние, Freelance Lodge, ще се отзовем и ще консултираме конкретния казус.

Дата на провеждане на семинара: 26-ти ноември, петък.

Начален час – 09:00ч в залата на Централен Кооперативен Съюз на Раковска №99.

Вход – свободен, но посредством заявка.

Местата в залата са ограничени (около 100) и за целта е необходима заявка за участие. Планираната продължителност на семинара е до 15:30, така че да синтезираме най-важните неща в няколко часа и пътуването след края на събитието да бъде улеснено за посетителите.

Темите и регистрационната форма ще бъдат обявени в предварителната програма до края на месеца. Все още има 3 свободни слота за участие, така че, ако имате желание да представите своята гледна точка като Фрийланс експерт или като ползвател на freelance услуги, свържете се с мен за допълнителна информация.

Ето и някои от лекторите, които ще се изявят на Freelance семинар 2010:

Марио Пешев

Марио Пешев е freelance разработчик, трейнър и консултант. Той е Sun сертифициран експерт с опит в различни платформи, включващи разработка на десктоп и уеб приложения на Java, PHP, Python, създаване на мобилни приложения за Android и др. Марио има опит като трейнър на курсове по програмиране, бази от данни и дизайн в България и чужбина. Той е един от създателите на Freelance Lodge, организатор на технически и предприемачески сбирки и семинари, съавтор на книгата „Въведение в програмирането с Java“, член на Менса.

Майк Рам

Майк Рам е консултант и преподавател по управление на проекти и разработване на софтуер. Специалист по комуникационни умения и говорене пред публика, управление на времето и личната продуктивност. Майк е създател и главен идеолог на клуб „Спри и помисли!“, който събира хора с креативни идеи и цели. Той е популярен блогър в българските среди, автор на блоговете „Спри и помисли“, „Нова работа“ и „PM Stories“.

Мариана Евлогиева

Мариана Евлогиева е експерт в писането на текстове за различни медии – над 20 години работи на свободна практика като автор и редактор в различни печатни издания, 15 години опит в електронни издания (от телетекст до Интернет), повече от 10 години стаж като телевизионен сценарист.  Макар че по образование е филолог и журналист и професионално е свързана с писането на текстове за различни медии, голямата й любов е Интернет. Образованието и страстта си съвместява като създава, оптимизира и менажира различни сайтове – и чужди, и лични.

Богомил Шопов

Богомил Шопов е уеб професионалист с афинитет към отворения и свободния уеб. Смята, че с развитието на Интернет вече не нужно всички да стоят в един офис за да работят добре и практиката му го доказва. Oт 2004 година е част  от обществото на Mozilla,което  работи на този принцип, а в момента работи в екип с 14 човека, намиращи се на 3 континента по различни задачи. Той е опитен уеб  разработчик, който се занимава и с бизнес анализ и управление на общества и е лектор на редица конференции у нас и в Европа.

Любомир Петров

Любомир Петров е предприемач и уеб консултант. Той изгражда уеб решения и консултира фирми, води курсове по уеб програмиране и в свободното време разработва собствени проекти в различни ИТ сфери. Любомир поставя като основен фактор софтуерното  инженерство, както и работата в екип – необходимите стъпки за изграждане на проект, съгласуването между отделните кадри,  необходимите софтуерни решения, продукти и методологии за по-плавен работен  процес.

Владимир Василев

Владимир Василев е специалист на свободна практика, който посвещава времето си в организиране на креативни кадри и технократи в една общност на име init Lab. Лабът е място за изграждане на характери, хора и личности, в което Владимир и колегите му организират сбирки и кръжоци, курсове по програмиране, уеб, Интернет, конфигурация и инсталации на операционни системи и платформи с отворен код и много други. Сам по себе си той е софтуерен разработчик и има опит над различни проекти с Java, както и на платформата с отворен код WordPress.

7 responses to Freelance семинар – 26.11.2010г

  1. Бройте ме мен от сега :)

  2. Евентуално и аз мога да дойда, но ще дам окончателен отговор следващата седмица. Имайте предвид +1. Благодаря.

  3. Без мен да не сте почвали :)

  4. Къде се дава заявката? И аз смятам да бъда.

  5. Вече е отворена регистрационната форма. Повече информация – на сайта на семинара – http://seminar.freelance-lodge.org/

  6. Здравейте!Аз работя в Българското национално радио и водя сутрешния блок в петък,точно когато започва семинара.Проявявам интерес и Ви каня да осъществим връзка,за да включа Ваш представител за повече информация.Това става или на живо,в ефир или на запис по телефона или лично,но преди петък! Така че,това за Вас е безплатна реклама в национален ефир,а ние ,от своя страна, ще запознаем слушателите с една нова форма за начин на работа.Моят мобилен телефон е: 0899 86 30 20.Очаквам Ви!

  7. Семинарът е интересен и за слушателите на сутрешния блок на пр.“Христо Ботев“.Приемате ли предложението за включване в петък сутринта ,за да дадете повече подробности!Това ще стане или в ефир или на запис,но преди петъчния ден.Моят мобилен телефон е 0899 86 30 20

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.